top of page
Zoeken
  • Viva Las Vintage

De kleurrijke en romantische leefwereld van Alain Grée

Alain Grée…misschien doet de naam niet meteen een belletje rinkelen maar zijn tekeningen ken je zeker! Want zonder dat we het zelf beseffen behoort het werk van deze Franse illustrator tot ons cultureel erfgoed.


Want wie droomde als kind nu niet weg bij de vele verhalen die hij op zijn unieke manier illustreerde? Aan de hand van zijn typische, soms naïeve tekeningen werd je meegezogen naar een onschuldige leefwereld. Dit kon zowel op de boerderij zijn als in de stad, aan het strand of zelfs het racecircuit.


Alain Grée werd geboren op 21 juli 1936 in het Franse Eaubonne. Hij studeerde te Parijs aan het "Ecole des Arts Appliqués" en het "Beaux Arts de Paris". Zijn grote doorbraak kwam er in de jaren ’60 en ’70 toek zijn kleurrijke tekeningen plots overal opdoken; zowel in boeken maar ook brochures, posters, catalogussen, etc. Hij verzorgde zelfs het artwork voor zo’n 12 educatieve bordspelen. In totaal heeft hij meer dan 300 boeken gepubliceerd in meer dan 25 talen.
Het hoeft dan ook niet verbazen dat Alain Grée met zijn prachtige en kleurrijke tekeningen reeds decennia lang een heleboel illustratoren beïnvloedt.


136 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page